Distans / på plats

Prideföreläsning om en villkorad gemenskap

Vi bjuder in till en föreläsning med Charlotta Carlström, forskare och författare, där vi tar del av de 29 intervjuer hon gjort med kristna HBTQ+-personer från frikyrkorna. Ämnet HBTQ+ är laddat och det finns de som anser det oförenligt med kristna värderingar.

Datum

17 september 2024

Dag

Tisdag

Tid

Kl 18:00 - 19:00

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Tillsammans med Linnéuniversitetet, Förlösa-Kläckeberga församling och EKHO, den kristna regnbågsrörelsen, bjuder vi in till en hybridföreläsning där du kan delta på plats på Linnéuniversitetet i Kalmar eller via Zoom.

Vilken sal det blir för de som vill delta i Kalmar meddelas senare.
Vi skickar ut en zoom-länk till alla anmälda vid lunchtid samma dag som föreläsningen sker.

Charlotta kommer att föreläsa utifrån sin bok En villkorad gemenskap vilket är den första svenska vetenskapliga studien i ämnet kristendom och HBTQ+. Hon har undersökt hur sexualitet, intimitet och tro upplevs av de intervjuade samt hur deras kristna identitet samverkar med deras identitet som hbtqpersoner. Vi lyssnar, reflekterar och har möjlighet att ställa frågor. 

Charlotta Carlström är doktor i socialt arbete och verksam som forskare och lärare på Centrum för sexologi och sexualitetsstudier vid Malmö universitet. Hennes forskning berör olika perspektiv på sexualitet, kön, makt, intimitet och religion.

Arrangemangsid: 1599365

Kontaktperson

Utskriftsmöjligheter