Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

ELLÖS

"Matteuspassionen av Heinrich Schütz" med Sofia Johanssons Kammarkör

Heinrich Schütz Sofia Johanssons Kammarkör Anders Werner - tenor Magnus Tjelle - baryton Sofia Johansson - dirigent Gratis bussresa till konserten med Vårgårdabuss

Datum

23 mars 2024

Dag

Lördag

Tid

Kl 17:00 - 19:00

Pris

Kostnadsfritt

Traditionen att sjunga berättelsen om Jesu lidande och död kan spåras tillbaka till kristendomens början, och har utvecklats från entonig, mässande pratsång på 300-talet till magnifika kompositioner med uttrycksfulla soloroller och färgstarka körsatser under barocken. Heinrich Schütz (1585-1672), Tysklands främste tonsättare under 1600-talet, kröner hela denna utveckling och skapar, på de gamla grunderna, passionskompositioner med en unik personlig prägel. 

 

Som inledning till konserten får vi, med musikhistoriker Dan Olssons hjälp, bekanta oss med Heinrich Schütz och hans musik. Ledsagade av organist Lars Storm och Sofia Johanssons Kammarkör får vi även möjlighet att stämma in i psalmsång, så som man tänker sig att den lät på 1600-talet. I Morlanda kyrka på Orust får vi lyssna till Sveriges äldsta spelbara orgel, byggd 1604, och i Örgryte nya kyrka får vi höra den nordtyska barockorgeln, byggd som ett forskningsprojekt inom Göteborgs universitet och Chalmers tekniska högskola på 1990-talet. Därefter följer Matteuspassionen av Heinrich Schütz med Magnus Tjelle i rollen som Jesus och Anders Werner som evangelist. 

 

Entrén är gratis!

Plats: Morlanda kyrka!

Datum: 23:e mars kl 17:00

 

Det finns möjlighet att åka gratis buss som vi har abonnerat för resa från Alingsås-Göteborg - Morlanda kyrka T/R. Antalet platser till bussen är begränsat, så först till kvarn gäller!

Mer information om bussresan finner ni här Bussresa med Vårgårda buss till Morlanda kyrka den 23:e mars.

 

Se tidtabell härnedan för vår resa till Morlanda kyrka!

 

Lördag 2024-03-23

14:45 Buss från Christinae kyrka, Alingsås 

15:30 Stopp vid Stigs center 

17:00 Konsert Morlanda kyrka

19:15 Avgång från Morlanda kyrka 

20:15 Stopp vid Stigs center

21:00 Ankomst Christinae kyrka, Alingsås

 

I samverkan med Sensus, Svenska kyrkan, med stöd från Västra Götalandsregionen

 

Arrangemangsid: 1584510

Kontaktperson

Utskriftsmöjligheter