Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Färjestaden

Lär dig skapa gräskronor på Öland

Vet du kanske inte vad en gräskrona är? Eller vet du och det kliar i fingrarna efter att gå ut och repa gräs till egna skapelse? Oavsett så är du välkommen - vi kommer få en härligt kreativ dag i hantverkets tecken!

Startdatum

10 juni 2023

Veckodag

Lördag

Tid

Kl 10:00 - 16:00

Omfattning

1 tillfälle, 6 studietimmar

Plats

Berglunds kreativa verkstad

Bläsinge 229 Färjestaden

Pris

550 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Upplägg

Vi börjar morgonen med att bege oss ner till strandängen med en korg för att plocka olika typer av gräs tillsammans. Du måste vara rörlig nog för en promenad i den härliga naturen. När korgarna är fulla vänder vi tillbaka till gården för att binda gräskronor, allt material ingår. Om vädret tillåter så sitter vi utomhus, annars finns det plats i det ljusa växthuset eller ateljén. Mitt på dagen gör vi paus för soppa och en kopp kaffe eller te i växthuset och vi åker hem med en eller flera gräskronor vi hunnit skapa.

Ledare

Jag, Eva-Lena Berglund, är uppväxt i Kalmar och bor sedan 16 år tillbaka i Bläsinge på Öland. Här har vi en liten gård med hantverksbutik och ateljé nära till den vackra naturen och havet. Under hela mitt liv har jag arbetat med hantverk främst textilt såsom ull, spånad, vävning, folkdräktsömnad, knyppling, klädsömnad Waldorfdockor mm. Jag har studerat på Estetiska institutionen vid Linköpings Universitet och har ett brinnande intresse för gamla tekniker både i trä, betong och textilt. Tidigare i livet har jag delat mitt hantverksintresse och företag med slöjdlärarjobbet ca 50 % av varje vilket även innebär att jag jobbat en del på Linköpings Universitet med Ull i barngrupp för Förskollärare / Barnskötarutbildningen. Numera ägnar jag mig på heltid åt mina olika hantverksintressen och mitt

Arrangemangsnummer: 57699

Ledare

Eva-Lena Berglund

Kontaktperson