Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Bild: Scandinav Bildbyrå

ANGERED

Kurs i civilkurage & konflikthantering samt effektivare demokratiska mötestekniker

Helgkurs: Att ingripa vid härskartekniker, mobbning, sexism och rasifiering. Kursen innehåller även effektivare och jämlikare mötestekniker. | 13-14 maj, kl. 10:00-17:00 (båda dagarna)

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodagar

Lördag, Söndag

Tid

Kl 10:00 - 17:00

Omfattning

2 tillfällen, 14 studietimmar

Plats

Chalmers Urbana Studier

Hammarkulletorget 62 B 42437 ANGERED

Pris

1400 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Hur övar vi civilkurage och konflikthantering för att ingripa omsorgsfullt och effektivt? Hur ingriper vi konstruktivt i ett tidigt skede vid baktaleri, mobbning och härskartekniker, rasifiering och sexism? Hur bygger vi upp jämlikare beslutsmöten som motverkar tröghet, dominans och det som forskare kallar funktionell dumhet? Vad kan vi lära av feministiska mötestekniker?

Denna kurs är mer fokuserad på metoder för civilkurage, samt effektivare och jämlikare samarbetstekniker än den breda tvådagarskursen som går varje höst med Per Herngren. De båda kurserna innehåller olika teori och övningar och kompletterar därför varandra. De är oberoende av varandra, och du är mycket välkommen att delta på ena eller båda kurserna.

Kursens metod

Deltagarna övar ett spektrum av praktiska metoder för effektivare och jämlikare samarbete, samt för att ingripa i olika situationer.

Detta är en professionell konflikthanteringskurs som är öppen både för de som vill fortbilda sig och för de som vill börja lära sig civilkurage och konflikthantering. De som tidigare gått kurs för Per Herngren får under en del av kursen möjlighet att lära sig leda övningar.

Kursen använder metoder från proaktiv konflikthantering, Vardagens civilkurage, performativ förverkligande feminism, samt ickevåld. Performativ är handlingar som uppnår målet när handlingen är genomförd, exempelvis handlingar som faktiskt genomför jämlikhet och omsorg. Målet skjuts inte på framtiden. Kursen innehåller inga Aha!-övningar eller värderingsövningar. Istället övas metoderna på mer realistiska situationer.

Kursledare

Per Herngren har gett ut fjorton böcker på fyra språk. Han fick Göteborgs fredspris 2022. Tidigare blev han utsedd till Årets Folkbildare i Sverige. Och Per är utvald av War Resisters International till en av världens mest erfarna ickevåldstränare. Han har utbildat i samarbets- och beslutstekniker sedan 1985. Och han har lett kurser i Europa, Centralasien, Mellanöstern samt i Syd- och Nordamerika.

Kurspriset är sänkt tack vare samarbete med Chalmers. Bakom kursen står studieförbundet Sensus, Vardagens civilkurage, Svenska Freds Göteborg, Rosa huset och Mariakyrkan.

Anmälan och praktisk information

Tid: 10.00-17.00 båda dagarna

Plats: Chalmers, Hammarkulletorget 62B, vån 7, Hållplats “Hammarkullen”, Göteborg. Ring 070-88 77 211 för att släppas in.

Pris: 1400 kr inkl kaffe och fika (Tidigare 1700 kr. Sänkt pris tack vare Chalmers).

Anmälan: Studieförbundet Sensus. Minst 3 st deltagare ska vara bokade för att kursen ska genomföras.

Kontakt: Sensus: Kikki Mårtensson, Telefon: 031-708 3944, kikki.martensson@sensus.se

Kursledare: Per Herngren 070-8877211, https://ickevald.net/perherngren/

Boende: Centrala hotell och vandrarhem i Göteborg ligger 15-30 minuter med spårvagn till kurslokalen.

Arrangemangsnummer: 344664

Ledare

Per Herngren

Kontaktperson