Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Bild: Scandinav Bildbyrå

ANGERED

Konflikthantering & civilkurage

Helgkurs 20-21 november: Öva att ingripa i konflikter

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodagar

Lördag, Söndag

Tid

Kl 10:00 - 17:00

Omfattning

2 tillfällen, 16 studietimmar

Plats

Chalmers Urbana Studier

Hammarkulletorget 62 B 42437 ANGERED

Pris

1400 kr

Antal platser kvar

Fåtal platser kvar

Hur ingriper man konstruktivt i ett tidigt skede vid konflikter? Hur övar vi metoder för att ingripa omsorgsfullt och effektivt? Hur bygger vi former för jämlikare samarbete. Under kursen övar vi dessutom jämlikare mötes- och dialogtekniker. Denna kurs har ett bredare innehåll än den mer specialiserade tvådagarskursen som går varje sommar med Per Herngren. De båda kurserna innehåller olika teori och övningar och kompletterar därför varandra. De är oberoende av varandra, och du är mycket välkommen att delta på ena eller båda kurserna.

Kursens metod: Deltagarna övar ett spektrum av metoder för effektivare och jämlikare samarbete, dialog och civilkurage. Kursen ger praktiska metoder för att ingripa vid konflikter och övergrepp.

Detta är en professionell konflikthanteringskurs som är öppen både för de som vill fortbilda sig och för de som vill börja lära sig civilkurage och konflikthantering. De som tidigare gått kurs för Per Herngren får under en del av kursen möjlighet att lära sig leda övningar.

Kursen bygger på metoder från proaktiv konflikthantering, performativ förverkligande feminism, samt ickevåld. Performativ är handlingar som uppnår målet när handlingen är genomförd, som exempelvis genomför jämlikhet eller omsorg. Målet skjuts inte på framtiden. Kursen innehåller inga Aha!-övningar eller värderingsövningar. Istället övas metoderna på mer realistiska situationer.

Kursledare: Per Herngren har gett ut tio böcker på fyra språk. Han är utsedd till Årets Folkbildare i Sverige. Och utvald av War Resisters International till en av världens mest erfarna ickevåldstränare. Han har utbildat i samarbets- och beslutstekniker sedan 1985. Och han har lett kurser i Europa, Centralasien, Mellanöstern samt i Syd- och Nordamerika.

Kurspriset är sänkt tack vare samarbete med Chalmers. Bakom kursen står studieförbundet Sensus, Vardagens civilkurage, Svenska Freds Göteborg, Rosa huset och Mariakyrkan.

Anmälan och praktisk information Tid: 10.00-17.00 båda dagarna lördag 20- söndag 21 november Plats: Chalmers, Hammarkulletorget 62B, vån 7, Hållplats “Hammarkullen”, Göteborg. Ring 070-88 77 211 för att släppas in. Pris: 1400 kr inkl kaffe och fika (Tidigare 1700 kr. Sänkt pris tack till Chalmers). Anmälan: Studieförbundet Sensus. Kontakt: Sensus: Kikki Mårtensson, Telefon: 031-708 3944, kikki.martensson@sensus.se Kursledare: Per Herngren 070-8877211, perherngren@gmail.com Boende: Centrala hotell och vandrarhem i Göteborg ligger 15-30 minuter med spårvagn till kurslokalen.

Arrangemangsnummer: 341053

Ledare

Per Herngren

Kontaktperson