Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Bild: Scandinav Bildbyrå

GÖTEBORG

Inre omställning: vägen till hållbara samhällen?

Allt fler menar att inre omställning en förutsättning för att nå målen i Agenda 2030. Det är också temat denna halvdag då du som arbetar med klimat- och hållbarhetsfrågor är välkommen till Sensus i Göteborg för att utforska ämnet genom workshop och panelsamtal.

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad

Veckodag

Onsdag

Tid

Kl 9:00 - 12:00

Omfattning

1 tillfälle, 4 studietimmar

Plats

Sensus Göteborg DrottninggatanTeorisal 32 vån 3

Drottninggatan 30 41114 GÖTEBORG

Pris

Kostnadsfritt

Forskningen är entydig: arbetet med att uppnå hållbarhetsmålen i Agenda 2030 går trögt. Många hävdar därför allt mer att tekniska lösningar inte är nog för att lösa klimatkrisen, det är snarare mänsklighetens förhållningssätt, värderingar och attityder som är den riktiga hävstången. Utan inre transformation, ingen hållbar omställning.

På allt fler håll har man de senaste åren börjat ana ett perspektivskifte. Inom näringslivet, klimatrörelsen och religiösa samfund finns en nygammal insikt om att förändring är en process i det inre såväl som det yttre. Inner Development Goals (IDG) är ett ramverk som tagits fram som ett komplement till Agenda 2030, vari man identifierat ett antal förmågor som är avgörande för ett hållbart samhälle. Men hur går vi praktiskt tillväga för att implementera det inre perspektivet i hållbarhetsarbetet? Det vill vi utforska, med hjälp av bland annat IDG, tillsammans med representanter från olika sektorer. Dagen innehåller både workshop och ett interaktivt panelsamtal. 

Syftet är att skapa ett mellanrum där aktörer som vanligtvis inte samverkar kring klimat- och hållbarhetsfrågor ges möjlighet till kunskaps- och erfarenhetsutbyte. Tillsammans skapar vi nya perspektiv utifrån en helhetssyn på klimatkrisen. 

Medverkande i panelsamtalet: Hans Abrahamsson (fredsforskare), Amanda Martling (Omställningsnätverket), Stina Tysk (präst i Svenska kyrkan) samt Hans Åkersten (egenföretagare och engagerad i Inner Development Goals). 

Dagen inleds med frukost som serveras från klockan 8. Välkommen att landa en stund tillsammans innan programmet startar kl 9. 

TID ons 29 nov, kl 9-12
PLATS Sensus Göteborg, Drottninggatan 30, sal 32
ANMÄLAN  Via länken senast 24/11.
Obs! Begränsat antal platser. 
KONTAKT Alexandra Nagorka (verksamhetsutvecklare Sensus) 0709633009, alexandra.nagorka@sensus.se eller nedan kontaktuppgifter 

Arrangemangsnummer: 506820