SKELLEFTEÅ

Författarsamtal med Joanna Rubin Dranger om hennes bok ”Ihågkom oss till liv”

Joanna Rubin Dranger vann Nordiska rådets litteraturpris 2023 för sin tecknade dokumentärroman Ihågkom oss till liv, där hon gräver i sin judiska släkts historia och söker förklaringar till den tystnad som omgett den. Vad hände egentligen de släktingar som ”försvann” under andra världskriget?

Datum

23 april 2024

Dag

Tisdag

Tid

Kl 18:00 - 19:30

Plats

Sara kulturhusTrappscenen

Kanalgatan 43b 93131 SKELLEFTEÅ

Pris

Kostnadsfritt

OBS! Hybridsamtal - på plats eller lyssna via länk!

Boken består av sex olika berättelser som vävs in i varandra, och visar på judiskt liv och människoöden över flera världsdelar under mer än ett århundrade. Illustrationer varvas med text, foton och dokument, och skildrar dels hennes egen familjeberättelse, dels vad som hände i stort i Europa och världen under andra världskriget.

Med sin unika förmåga att enkelt och slagkraftigt skildra vår existens berättar Joanna Rubin Dranger om det allra svåraste på ett sätt som både drabbar och ger oss nya insikter. Hon skriver om familjen, Förintelsen, att bli avskuren från sin historia och om allas vårt gemensamma ansvar att bära de tystades liv vidare. Nu har du möjlighet att höra henne berätta om sin bok och arbetet bakom den.

Ges även digitalt via Zoom
Vill du lyssna på samtalet på zoom anmäl dig via denna länk senast 22 april 2024.
https://www.sensus.se/.../forfattarsamtal-med-joanna.../

Arr: Västerbottensteatern i samarbete med Sensus och Rättighetscentrum Västerbotten

Arrangemangsid: 1582629

Kontaktperson

Kontor

Utskriftsmöjligheter