Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Bild: Charlotte Estman-Wennstrom

Distans

Föräldrar emellanföreläsning: Att leva i bonusfamilj, familjehem eller familj med adoptivbarn

Välkommen till en föreläsning där vi behandlar vi de vanligaste utmaningarna i en bonusfamilj och hur man kan hantera dem.

Datum

22 november 2022

Tid

Kl 18:00 - 19:30

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Att leva i en bonusfamilj där det bor barn som har olika föräldrar och barn som kanske flyttar in och ut är något helt annat än att leva i en kärnfamilj. I en bonusfamilj har minst en av parterna barn från tidigare. Det betyder att det redan från förut finns egna system och sätt att vara tillsammans på. De bonusfamiljer jag träffat har lyft fram att de ”egna sätten” gett upphov till diskussion och konflikter.

Om föreläsaren

Pia Graniittiaho leder Barnavårdsföreningens arbete för ett stärkt föräldraskap med fokus på skilsmässa och bonusfamiljer. Barnavårdsföreningen är Finlands äldsta barnskyddsorganisation, grundad 1893. Pia är numera verksam och bosatt i Finland men har tidigare bott i Lindesberg.

Föreläsningen sker digitalt och du kommer få länken per mail dagen innan. Du kommer kunna lämna in frågor via "Q & A"

Arrangörer

Föreläsningen är en del av "Föräldrar emellan" och sker i samarbete med Lindesbergs kommun, Nora kommun, Linde Bergslags Församling, Region Örebro län, Sensus studieförbund och Rädda Barnen Bergslagen.

Arrangemangsnummer: 293540