Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Distans

Den onödiga flyktingkrisen

- Hur makthavarna skapade en kris för barn, ungdomar och civilsamhället

Datum

14 december 2021

Dag

Tisdag

Tid

Kl 19:00 - 20:00

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Ingrid Eckerman är pensionerad allmänläkare. År 2016 startade hon uppropet och nätverket Stoppa utvisningarna till Afghanistan! Hon är en av redaktörerna för den nyutkomna boken Den onödiga flyktingkrisen - rättssäkerheten, civilsamhället och flyktingarna 2015-2021. Här samtalar hon om den svenska asylprocessen med barnläkaren Henry Ascher från Rosengrenska stiftelsen i Göteborg.

Att ta del av ett asylärende är en omskakande upplevelse. Bilden av en rättssäker process där den asylsökande får stöd att lyfta fram sina asylskäl och dessa sedan insiktsfullt bedöms faller i bitar. Politikernas tal om ”människor utan asylskäl” och ett ”nej skall vara ett nej” framstår som en populistisk retorik utan verklighetsförankring. I detta politiserade spel är migrationsverket och migrationsdomstolarna de aktörer som möter de asylsökande och kommer att avgöra deras framtid. I boken "Den onödiga flyktingkrisen - rättssäkerheten, civilsamhället och flyktingarna 2015-2021" beskrivs såväl bristerna hos migrationsverket och domstolarna som de enorma insatser som gjorts - och görs - av civilsamhället.

Länk till seminariet kommer i Rosengrenskas Nyhetsbrev, samt på Facebook.

Boken köps bäst från Stöttepelaren – stödförening för ensamkommande barn och ungdomar https://stottepelaren.se/. Vill du ha boken som pdf-fil hör av dig till info@onodigaflyktingkrisen.se. Läs mer på Facebook https://www.facebook.com/onodigaflyktingkrisen

Arrangemangsnummer: 808691

Medverkande

Ingrid Eckerman

Henry Ascher

Kontaktperson