Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Bild: Adrian Recordings

Distans

Demokratisoppa med Emil Jensen och Sustainable poetry - digitalt

Demokratisoppa är ett koncept där du över en sopplunch lyssnar på och kan delta i intressanta och inspirerande samtal om demokrati. Temat för Demokratisopporna i Jönköping under 2021 är Hot mot demokratin. Årets talare närmar sig på olika sätt konspirationism, extremism och polarisering som hot mot demokratin, lokalt och globalt.

Datum

19 november 2021

Tid

Kl 11:30 - 13:00

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Ordkonst med Emil Jensen

Emil Jensens texter och musik kännetecknas av ett skenbart spontant uttryck, lekfullt och träffsäkert. Men bakom ridån av humor finns ett stort allvar och ett uppriktigt samhällsengagemang. I sitt skapande ställer han sig på de svagas och utsattas sida i kampen mot fördomar, hyckleri och maktmissbruk. Emil Jensen är en mångsidig konstnär som med sin personliga berättelse speglar vår tid. I sin helt egna blandning av humor och allvar återkommer han ständigt till ämnen som mänskliga rättigheter, demokrati och hållbarhet samt hur människor kan samarbeta över mentala och nationella gränser.

Sustainable poetry

Sustainable poetry är ett initiativ där barn och unga uttrycker sina tankar och idéer genom poesi, för att stärka demokratin. Texter ur antologin Drömmar för en hållbar framtid av barn och unga leder Emil in på Spiras kulturscen i Jönköping.

Delta digitalt

Föreläsningen blir en hybrid med ett begränsat antal platser i salen på Spira i Jönköping och livesändning. Föreläsningen är kostnadsfri, både för dig som deltar på plats och för dig som deltar digitalt. Soppa serveras kl 11:30, programmet presenteras och introduceras 11.50. Föreställningen startar 12.00.

Vänligen observera att detta är anmälan för dig som deltar digitalt. Vill du istället delta fysiskt på plats i Jönköping anmäler du dig istället här.

Vi följer folkhälsomyndigheternas rekommendationer. Därför kan förutsättningarna för denna föreläsning ändras med kort varsel.

Arrangemangsnummer: 867287

Kontaktperson

Kontor