Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Bild: Elisabeth Ohlsson

Kristianstad

Äggen är slut - ett körverk av och med kvinnor mitt i livet

Det sceniska körverket Äggen är slut har vuxit fram efter intervjuer med kvinnor kring frågor som är viktiga när en står mitt i livet. I verket får vi höra en kör av kvinnor sjunga ut sina känslor, erfarenheter och drömmar. Dirigent Johanna Kraft, slagverkare Emelie Sjöström, recitatör Annica Carlsson Bergdahl. #sensushjärtakultur

Datum

16 oktober 2022

Dag

Söndag

Tid

Kl 15:00 - 16:15

Plats

Kulturkvarteret i Kristianstad-

Kanalgatan 30 Kristianstad

Pris

Se beskrivning

Övergångsåldern är en period i allas liv som det är ganska tyst om. Det ville Annica Carlsson Bergdahl ändra på. Utifrån intervjuer med kvinnor mellan 50 och 73 formande hon utställningen och körverket Äggen är slut. Utställningen visades i vintras på Regionmuseet i Kristianstad och nu sätts körverket upp med en damensemble bestående av korister från Karlshamns Kammarkör m.fl. som sjunger och agerar på scen.

Föreställningen ges 15 oktober kl 16.00 i Karlshamn och 16 oktober kl 15.00 i Kristianstad.

Biljettpris 150 kr + serviceavgift
Här köper du biljett till föreställningen i Karlshamn 15 oktHär köper du biljett till föreställningen i Kristianstad 16 okt

Medverkande

  • Damensemble från Karlshamns Kammarkör samt ytterligare korister från Blekinge och Skåne, under ledning av dirigent Johanna Kraft, körledare och sångpedagog som även är en rutinerad korist och ofta anlitad sångsolist. Läs mer om Karlshamns Kammarkör här.
  • Slagverk: Emelie Sjöström, experimentell slagverkare. Läs mer här.
  • Recitatör: Annica Carlsson Bergdahl, Inititativtagare, producent och intervjuare för körverket, boken och utställningen Äggen är slut. Läs mer här.

Övriga

  • Regissör och koreograf: Lena Torshall med många års erfarenhet från musikaler och dansföreställningar i södra Sverige.
  • Ljussättning: Michael Magnusson, med meriter från Guldeken och andra stora arrangemang.
  • Ljudtekniker: Mikael Myhr.
  • Producent: Camilla Bengtsson, erfaren och välmeriterad projektledare och kulturproducent. Läs mer här.

Körverket
Texter av poet Lina Ekdahl och musik av kompositör Paula af Malmborg Ward.

Föreställningen är ett samarbete mellan A Cappella South Sweden, Karlshamns Kammarkör, Karlshamns kommun, Kulturrådet, Musik i Blekinge, Musik i Syd, Musikskolan i Karlshamn, Regionmuseet Kristianstad, Kristianstad kommun och Sensus studieförbund.

Arrangemangsnummer: 212130

Kontaktperson