Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Foto: Elisabeth Ohlsson

KRISTIANSTAD

Äggen är slut - ett körverk av och med kvinnor mitt i livet

Det sceniska körverket Äggen är slut har vuxit fram efter intervjuer med kvinnor kring frågor som är viktiga när en står mitt i livet. I verket får vi höra en kör av kvinnor sjunga ut sina känslor, erfarenheter och drömmar. Recitatör Marika Lagercrantz, dirigent Justin Hazelgrove, slagverkare Sara Nigard Rosendal.

Datum

12 februari 2022

Dag

Lördag

Tid

Kl 17:00 - 18:30

Lokal/rum

Kyrksalen

Pris

Se beskrivning

Övergångsåldern är en period i allas liv som det är ganska tyst om. Det ville Annica Carlsson Bergdahl ändra på. Utifrån intervjuer med kvinnor mellan 50 och 73 formande hon utställningen och körverket Äggen är slut. I samband med att utställningen visas på Regionmuseet i Kristianstad sätts körverket upp med en damensemble bestående av korister från Blekinge och Skåne som sjunger och agerar på scen.

Biljettpris 150 kr
Här köper du biljett till föreställningen

Medverkande

  • Damensemble bestående av korister från Blekinge och Skåne, under ledning av dirigent Justin Hazelgrove, välmeriterad dirigent och körledare för Karlshamns Kammarkör, Fredrikskyrkans gosskör, herrkör och motettkör. Läs mer här.
  • Slagverk: Sara Nigard Rosendal med bachelor från The Royal Danish Academy of Music en master från Musikhögskolan i Malmö. Läs mer här.
  • Recitatör: Marika Lagercrantz, skådespelerska med en fot i Huaröd och en i Stockholm.

Övriga

  • Scenisk kör-coach: Anci Hjulström, Sveriges största producent inom scenisk kör. Läs mer här.
  • Scenograf och kostymör. Lena Torshall med många års erfarenhet från musikaler och dansföreställningar i södra Sverige.
  • Ljussättning: Michael Magnusson, med meriter från Guldeken och andra stora arrangemang.
  • Producent: Camilla Bengtsson, erfaren och välmeriterad projektledare och kulturproducent. Läs mer här.

Körverket
Texter av poet Lina Ekdahl och musik av kompositör Paula af Malmborg Ward.

Föreställningen är ett samarbete mellan A Cappella South Sweden, Karlshamns kommun, Kulturrådet, Musik i Blekinge, Musik i Syd, Musikskolan i Karlshamn, Regionmuseet Kristianstad, Kristianstad kommun och Sensus studieförbund.

Här köper du biljett till föreställningen

Vandringsutställningarna Hjässan är kal och Äggen är slut, med bilder av Elisabeth Ohlson (tidigare Ohlson Wallin), är baserade på Annica Carlsson Bergdahls intervjuer med män och kvinnor mellan 50 och 73. Utställningarna visas på Regionmuseet i Kristianstad till och med 27 februari 2022.

Arrangemangsnummer: 212130

Kontaktperson