Bild: Illustration: Jojograf

Dramakällans inspiratörer

Boka en workshop i drama och teater. Dramakällans inspiratörer har erfarenhet av att arbeta med drama/teater med personer som har intellektuell funktionsnedsättning.

Ruben Nesterud

Jag är utbildad fritidsledare och har arbetat som skidinstruktör för funktionshindrade i 25 år vid sidan om. Jag har också arbetat som personlig assistent. Nu arbetar jag på dagligverksamhet i Åre kommun med teatergruppen Fjällhumlorna som jag bildade 2004. Där skriver jag egna special pjäser som passar alla i teatergruppen. Med mina erfarenheter så är Dramakällan ett bra stöd att ha när man arbetar med teater inom LSS. Som inspiratör vill jag ge inspiration, handledarskap och vara ett bollplank till andra som tänker starta eller har startat teatergrupper inom LSS. Jag vill också delge mina erfarenheter i att skriva pjäser.

Kontakt: ruben.nesterud@are.se, tel. 070-2217783

Kenia Ytterman

Jag är utbildad Dramapedagog och jobbar på Kulturskolan i Stenungsund sedan 2012 med Drama & Teater, Musikalgrupp samt Bild & Form. Är med som aktör i projektet STOLT som ämnar att bredda Kulturskolorna i Stenungsund, Tjörn, Orust & Lilla Edet till att inkludera elever från särskolan. Jobbar fr.o.m. våren 2018 även i projektet KUR (Kulturunderstöddrehabilitering) med drama som del i ett kulturutbud för långtidssjukskrivna samt sedan två år med olika dramaprojekt för att skapa möten mellan ensamkommande och svenska ungdomar. Brinner för integration och inkludering, för att alla ska få vara med. Har gått fortbildning i Lågaffektivt Bemötande. Jag är mamma till tre döttrar; yngsta dotter Miriam är ett underbart charmtroll med funktionsvariation.Vid sidan om jobbet drejar, målar och skriver jag musik. Se www.kenia.se

Kontakt: kenia.ytterman@stenungsund.se, tel. 0720 447344

Anna Cecilia Olofsson

Jag är auktoriserad dramapedagog och legitimerad lärare. Jag arbetar just nu på Sensus som verksamhetsutvecklare och har tidigare bland annat arbetat i träningsskola, gymnasiesärskola, gruppboende och med arbetssökande. Välkommen att höra av dig till mig för att boka utbildningar/workshops i dramakällans material!

Kontakt: anna.cecilia.drama@gmail.com, tel. 0701-734656

Sara Rundqvist

Jag är musikalartist och stödpedagog och arbetar som musik- dans och teaterhandledare på Teater Phantastisk daglig verksamhet i Backa Kulturhus Göteborg. Jag erbjuder workshops inriktad på drama och sång/musik med utgångspunkt i dramakällans metodmaterial"

Kontakt: sara.rundqvist@norrahisingen.goteborg.se, tel. 031-366 90 25