Hållbar folkbildningsvecka

Välkommen till en vecka fylld av folkbildande arrangemang kopplat till de globala hållbarhetsmålen, Agenda 2030. Veckan innehåller både digitala och fysiska arrangemang runt om i landet som är öppna för alla.

I november bjuder Sensus med samarbetsparter in till den årliga satsningen Hållbar folkbildningsvecka. Veckan syftar till att uppmärksamma och folkbilda om Agenda 2030, FN:s universella agenda som innehåller de 17 Globala målen för en ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar utveckling.

Hållbar folkbildningsvecka är en vecka fylld av folkbildande arrangemang i hela landet på en mängd olika teman, såsom mänskliga rättigheter, internationella frågor, barns rättigheter, klimatfrågor och existentiell hälsa. Du är varmt välkommen att delta både under veckan och i de aktiviteter vi vanligen arrangerar på ämnet - hållbarhet är något som berör alla!

Håll utkik på den här sidan, som uppdateras kontinuerligt med programpunkter och information om veckans arrangemang. Vi ser fram emot att tillsammans med dig utforska och främja en hållbar framtid!

Program

Hållbar folkbildningsvecka

Engagera dig

Agera för hållbar utveckling tillsammans med Sensus

Välkommen att bli en del i att världen lyckas uppfylla de Globala målen genom Agenda 2030 och Sensus studieförbund! För att Agenda 2030 ska kunna bli verklighet krävs att vi alla på olika nivåer bidrar där vi är. Hos oss finns nästan oändliga möjligheter till studiecirklar, kulturprogram och samarbeten för dig som vill engagera dig för hållbarhet, demokrati och mänskliga rättigheter.

Adams jäkligt lättlästa Agenda 2030

De globala målen antogs av världens ledare 2015. Målen ska bidra till en socialt, ekonomiskt och miljömässigt hållbar utveckling och vara uppnådda till år 2030 i världens alla länder. När det inte fanns en lättläst version av de globala målen producerade Adam Femling, medarbetare på Medis 5 ett lättläst studiematerial om global hållbarhet.

Läs Adams lättlästa Agenda 2030
Studiematerial

Material om rättigheter och hållbarhet

Tyvärr, hittar inget som matchar din sökning

Kontakt

Kom i kontakt med oss

Vi hittade inga medarbetare eller kontor som matchar din sökning. Du kan alltid kontakta oss nationellt så hjälper vi dig komma rätt.