Blekinge firar demokratin 100 år

Demokratistugan kommer till Blekinge! Med anledning av att Sveriges demokrati fyller 100 år besöker Demokratistugan Blekinge län. Stugan kommer till Stortorget i Karlskrona den 30 oktober, och stannar till den 6 november. Under den här tiden erbjuds flera aktiviteter runt om i länet.

Demokratistugan ingår i regeringens satsning Kommittén Demokratin 100 år under samlingsnamnet ”Vår demokrati – värd att värna varje dag”, en rörelse där bland annat civilsamhällesorganisationer, kommuner, regioner, myndigheter, skolväsendet och andra aktörer ingår. Målet är att öka såväl kunskapen och medvetenheten om demokrati, som engagemanget och delaktigheten.

Demokratistugan är ett kunskapscenter och samlingsplats för mindre seminarier, workshops och liknande aktiviteter om demokrati. På den här sidan samlar vi information om aktiviteter kopplade till Blekinges firande av demokratin 100 år.

Fira demokratin med oss!

Varmt välkomna!

Läs mer på Länstyrelsen Blekinges hemsida
Ladda ner programmet på arabiska ↓

Bild: Utställningsfönstret Vi firar, Mynttorget
Fotograf: Melker Dahlstrand

Ja må den leva!

Vandringsutställningen "Ja må den leva!" består av tema-affischer som berättar om beslutet bakom allmän och lika rösträtt som antogs för precis 100 år sedan.

Utställningen kan ses på Stortorget i Karlskrona fram till och med den 14 november.

Ladda ner pdf

Foto: Janne Nilsson, Frilansjournalisterna

Läs mer om utställningen
Demokratin 100 år

Föreläsningar, utställningar mm.

Kontakt

Kom i kontakt med oss

Vi hittade inga medarbetare eller kontor som matchar din sökning. Du kan alltid kontakta oss nationellt så hjälper vi dig komma rätt.