VIGGEN till Imagines Riksfinal

18 april, 2024
  • Musik – Band och artister

Bandet VIGGEN från Linköping gick vidare till musiktävlingen Imagines Riksfinal. Imagine Sweden är Sveriges roligaste och viktigaste mötesplats för unga musiker mellan 13 och 21 år.

Lördagen den 13 april genomfördes Östergötlands regionfinal av musiktävlingen Imagine Sweden. Deltävlingen arrangerades av Sensus studieförbund. Tio akter i åldern 13-21 fick möjlighet att uppträda på Skylten i Linköping för en stor och engagerad publik där det bjöds på en rad fina framträdanden av morgondagens artister. Efter en lång och svår överläggning kom juryn fram till ett resultat.

Med en kompromisslös energi golvade de BOKSTAVLIGT talat publiken! Ett band man vill se igen så fort de slutat spela. Vinnarna är: VIGGEN.

Juryn bestod av Pontus Kalm - musikproducent, Emelie Oreskovic-Rönnbäck - musiker och arrangör, Anton Nessvi - artist och producent, Katariiina Matthiessen - Östgötamusiken.

VIGGEN får möjlighet att spela på riksfinalen av Imagine Sweden som äger rum i Uppsala mellan den 9-11 maj. Där får de även ta del av workshops, nätverkande och ytterligare liveframträdanden.

På andra och tredje plats kom Serial Experiments respektive Träskfolket.

Om Imagine

Imagine Sweden är Sveriges roligaste och viktigaste mötesplats för unga musiker mellan 13 och 21 år. Alla musikstilar är välkomna och det spelar ingen roll om du sjunger ensam, spelar hårdrock i band, framträder med klassisk musik, uppträder med loopmaskin eller sjunger punk med distat ägg. Du är lika välkommen oavsett om du tänkt vinna hela tävlingen eller bara vill prova på att stå på scen för första gången.

Imagine Sweden är platsen där du träffar andra musiker och får spela med det bästa tänkbara ljudet och ljuset. Du får feedback från en professionell jury och knyter nya kontakter med musikbranschen. Sedan 1986 har vi funnits och tusentals har framträtt. Laleh, Malena Ernman, Tusse, Shellback och José Gonzàlez är bara några av alla dem som startat sina karriärer i denna fantastiska musiktävling. Var med du också – det är dessutom gratis!

Imagine Sweden är en del av det internationella programmet Imagine. Du kan spela dig till festivalscener i Sverige eller långt ut i Europa och världen. I Imagine Sweden kan du ta nästa steg.

Imagine Östergötland 2024 drivs av Sensus studieförbund på uppdrag av Östgötamusiken.