Bild: Torsten Sundberg

Växjö Gospelfest 2020

10 februari, 2020
  • Musik – Körsång

För tolfte året i rad fylldes Växjö konserthus med gospel. En lördag i februari samlades över 200 körsångare från när och fjärran för att först öva en hel dag och sedan avsluta med konsert.

Gospelfesten leds främst av lokala krafter men man brukar också ha tillresta gästartister. I år var den välmeriterade körledaren, pianisten och kompositören Isaac Cates från Kansas City inbjuden. Med rötterna i fri gospel och soul och med kunskaper i klassisk musik lyckades Isaac skapa spännande möten mellan stilar och genrer. Den andra gästartisten var Kiralina Salandy, en sångerska från Kanada som sedan några år är bosatt i Sverige. Tillsammans skapade man en härlig dag som inte bara gav energi åt de medverkande utan även till publiken i Växjö konserthus.

Detta år genomfördes också en inspirationsdag för körledare i anslutning till gospelfesten. Även den leddes av Isaac Cates och lockade flera deltagare som fick med sig nya kunskaper och erfarenheter att använda på hemmaplan.

Växjö Gospelfest genomfördes den 8 februari. Det visade sig vara i sista minuten innan spridningen av coronaviruset tog fart. En månad senare hade hela arrangemanget varit omöjligt att genomföra. Inför 2021 tvingas vi konstatera att vi måste bryta traditionen men vi hoppas att vi ses igen i februari 2022.