Bild: Ola Kjelbye

Urpremiär för Bohusläns Stories på Stallebrottet – sommarteater på Bohus-Malmön

14 december, 2022
  • Dans och teater

Sommarteatern på ön Bohus-Malmön hade urpremiär av pjäsen "Bohuslän Stories", en musikalisk saga om ön och dess invånare. Pjäsen är skriven av Mirja Burlin och Maria Hörnelius och musiken är nykomponerad av Fabian Kallerdahl.

"Bohuslän Stories" hade urpremiär på sommarteatern Stallebrottet på ön Bohus-Malmön i år. Pjäsen, skriven av Mirja Burlin och Maria Hörnelius, är en musikalisk saga om ön och dess invånare - både bofasta och sommargäster. Musiken är nykomponerad av Fabian Kallerdahl och ensemblen består av både professionella och amatörskådespelare.

Föreställningen hade elva föreställningar planerade, men på grund av ett ösregn tvingades en föreställning ställas in – det är som alltid en utmaning för arrangörer att jobba med sommarteatrar och kräver en beredskap för vädrets makter. Trots detta blev det en lyckad premiär och publiken var mycket nöjd.

Många av de bofasta på ön medverkade i föreställningen och det blev mycket igenkänning hos publiken. Det är alltid speciellt att se teater utomhus en vacker sommarkväll, och i år blev det en verkligt minnesvärd upplevelse.