Uppsala kulturnatt

4 december, 2023
  • Musik – Band och artister
  • Demokrati och rättigheter

Den 9 september 2023 var det Kulturnatt i Uppsala och staden bubblade av kulturinslag. Precis som förra året bjöd Sensus upp till kontoret för kostnadsfria föreläsningar och musikunderhållning.

På talarlistan fanns både de lokala samverkansparterna RF Cystisk fibros och Amningshjälpen, som båda gör viktigt arbete inom sina områden och samarbetar med Sensus kring det. Dessutom höll Helle Klein en stark föreläsning om hur demokratin är utsatt för hot av antidemokratiska krafter och hur folkbildningen är, och kommer vara enormt betydelsefull för att hålla emot de krafterna.

Mohammad Fazlhashemi bjöd på en genomgång av hur yttrandefriheten ser ut inom Islam, vilket är ett viktigt ämne att få kunskap kring i dessa tider.

Kvällen avrundades med musikalisk underhållning från bandet Able, som bjöd på mandolinfylld pop. Därefter tog Baha’i-förbundet i Uppsala över med diktläsning och musik, vilket satte punkt för en minnesvärd kväll.

Uppsalas största kulturmanifestation, Kulturnatten, är ett årligt återkommande evenemang arrangerat av Uppsalas kulturarbetare, kultur- och föreningsliv, kulturinstitutioner, företag och andra eldsjälar.