Ung & Punk i Örebro

14 december, 2023

I början av 2022 skapades en studiecirkel i arrangörskap med ungdomar från olika håll med den gemensamma nämnaren att de var intresserade av punk, spelningar, arrangörskap, DIY och annat som finns kring punken, subkulturen och musiken.

Det blev början på en rejält fin resa – en bildningsresa om vi uttrycker oss i Sensus- och folkbildningstermer. Under 2022 gjorde gruppen succé med att arrangera Örebro punkfest All Ages på Café Deed i Örebro som bland annat resulterade i att de fick Lastkaj 14:s stora punkstipendium. Under 2023 har de fortsatt, med vårt stöd, att bara ösa på med egna arrangemang och samarbeten med andra arrangörer i Örebro.

Med grymt engagemang och ideellt arbete bidrar Ung & Punk till Örebros livescen. Under året har de bland annat arrangerat Örebro Punkfest All Ages för andra gången, med 13(!) band på en dag, gjort Örebro Punknatt, filmat och fotograferat Örebro Punkfest, föreläst för ungdomar om arrangörskap, arrangerat en egen scen under Live at Heart och mycket mer.

Ung & Punk arrangerar spelningar av ungdomar för ungdomar till låg en kostnad eller helt gratis. Punkband från hela Sverige har tagit sig till Örebro för att spela på arren och ungdomar som annars inte har åldern inne eller ekonomin att gå på punkspelningar får möjlighet att uppleva punk live.

Ung & Punk har lyckats engagera ungdomar och hitta samarbeten och få in resurser med ett driv och engagemang som är extraordinärt med tanke på den korta tid de har verkat och den ringa åldern medlemmarna har. Här skapas och utvecklas folkbildning!

Fler bilder