Tusentals sjöng julsånger på Stockholm centralstation

14 december, 2022
  • Musik – Instrument och sång
  • Musik – Körsång
  • Tro och religion

Över 1 500 personer samlades i Centralhallen på Stockholm Central för att sjunga julsånger tillsammans under en timme. Med stöd av domkyrkokantor Gary Graden och domkyrkoorganist Mattias Wager vid orgeln blev det en minnesvärd och stämningsfull stund för alla som var där.

Centralhallen på Stockholm Centralstation har länge varit en viktig mötesplats för människor i Stockholm. I år och för åttonde året arrangerades där ett stort julmusikevenemang av Sensus, Stockholms stift och Stockholms domkyrkoförsamling. Under en timme, mitt i middagsrusningen, samlades över 1 500 personer för att sjunga julsånger tillsammans.

Domkyrkokantor Gary Graden ledde sången med stöd av domkyrkoorganist Mattias Wager vid orgeln. Publiken sjöng med i Oh, Helga natt, O vilken natt och White Christmas, samt många andra kända julsånger. Det var en stämningsfull och härlig stund för alla som var där.

En av de som njöt av musiken var en dam som passerade till ett tåg. "Fantastiskt - jag måste ringa min syster i Australien och berätta", sa hon.

Tillsammans med våra samverkanspartner har en minnesvärd händelse i Centralhallen skapats. Det är en plats som kan förena människor från alla håll och kanter, och där gemenskapen kan växa.