Tio år av ungdomsengagemang och samhällsutveckling

20 december, 2023

Tegelbruket, Örebros pulserande ungdomsarena, har firat ett decennium av att stärka ungdomars engagemang och bidra till samhällsutveckling. Med en aktivitetsyta på 8000 m², erbjuder Tegelbruket en plattform för ungdomar att växa och göra medvetna livsval genom idrott, kultur och lärande.

Den 27 april 2023 var en dag att minnas. Det var dagen då vi firade Tegelbruket, Örebros ungdomsarena, fyllde tio år. Tegelbruket är en plats där ungdomar står i centrum, där vi skapar en mängd olika verksamheter inom idrott, kultur och lärande på en aktivitetsyta om hela 8000 m².

Vår ambition på Tegelbruket är att fånga upp ungdomars aktuella engagemang och intressen, lyssna in och ta oss an frågor i tiden. Genom detta ger vi ungdomar möjligheten att utvecklas, skapa en meningsfull fritid och göra medvetna livsval.

Tegelbruket är inte bara en plats för ungdomar, det är också en plats där verksamheter från både Tegelbruket, KFUM och Sensus tar plats under samma tak.

Under dessa tio år har vi samlat på oss en mängd erfarenheter och berättelser. På jubileumsdagen reflekterade vi över dessa: Hur gick det? Var är vi nu? Vad ser vi framåt?

Vi hade glädjen att välkomna cirka 200 gäster till vårt jubileum. Dagen var fylld med ett program där vi hörde röster från Tegelbrukets verksamhet, berättade om hur allt började och delade med oss av våra framtidsvisioner. Vi hade även äran att ha gästföreläsaren Nicolas Lunabba på plats, som delade med sig av sin erfarenhet från "Helamalmö", en av Sveriges största organisationer baserade i socioekonomiskt utsatta områden.

Vår förhoppning är att Tegelbruket, tillsammans med Sensus och KFUM, kan fortsätta bidra till en ljus framtid för många ungdomar och en hållbar samhällsutveckling. Vi ser fram emot att fortsätta detta viktiga arbete och att skapa fler minnesvärda ögonblick under de kommande åren.