Bild: Josef Ask som spelar trummor i bandet Sötnos, foto: Linnéa Jonsson

Svenska talanger på festivalen The Great Escape i Brighton

6 juli, 2023
  • Musik – Band och artister
  • Musik – Instrument och sång

Sensus studieförbund har tillsammans med flera organisationer arrangerat en svensk scen på den brittiska showcasefestivalen The Great Escape i Brighton.

Festivalen är en viktig mötesplats för musikbranschen och lockar besökare från hela världen. Fyra svenska band och artister – Sötnos, DULL, Dimpker Brothers och Nathan Aeli – fick chansen att uppträda på scenen ÅÄÖ... Sounds Swedish, en mötesplats som lyfter fram svensk musik i internationella sammanhang. Intresset för deras musik var stort och spelningarna var välbesökta.

Att få möjlighet att spela live inför och nätverka med den internationella indie-musikbranschen har varit otroligt! Med en lång att-göra-lista och många nya kontakter jobbar vi vidare med nästa musiksläpp.

berättar Albin Eidhagen i bandet Sötnos som, liksom de andra banden och artisterna, innan resan fick stöttning i form av en studiecirkel där de fick hjälp med att planera inför festivalen, hur de skulle möta musikbranschen och locka publik till sina spelningar. Under festivalen anordnade organisationerna också ett nätverksmingel där musikbranschen kunde träffas och knyta kontakter.

– Detta var tredje året som Sensus var med och anordnade den svenska scenen på The Great Escape och det var en stor succé. Planeringen för nästa års festival är redan igång och Sensus för dialog med festivalen och de andra organisationerna om fortsatt samarbete, säger Linnéa Jonsson, verksamhetsutvecklare på Sensus studieförbund.

Genom denna satsning får svenska band och artister chansen att stå på en internationell scen, knyta nya kontakter och få en fördjupad förståelse för andra länders musikliv. De får också stöd i det förberedande arbetet för att få så bra genomslagskraft som möjligt och kunna arbeta strategiskt för att uppnå sina mål.

Sensus är glada över att kunna stötta och främja svenska musiker på den internationella musikscenen. ÅÄÖ… Sounds Swedish är en mötesplats som lyfter fram svensk musik i internationella sammanhang. Bakom initiativet står Talentcoach, Sensus studieförbund, Westside Music Sweden, ALOADED och SOM (Svenska Oberoende Musikproducenter).

ÅÄÖ... Sounds Swedish

The Great Escape 2023, Brighton