Bild: Linnéa Jonsson

Svensk musik på showcasefestival i Brighton

24 maj, 2022
  • Musik – Band och artister

I mitten av maj gick festivalen The Great Escape av stapeln. Festivalen är en viktig knytpunkt och mötesplats för den internationella musikbranschen. Sensus var medarrangör till scenen ÅÄÖ... Sounds Swedish där fyra svenska akter gjorde liveframträdanden.

Tidigare i år kunde vi med stor glädje meddela att artisten Bluephox blivit utvald att som en av fyra svenska akter spela live på showcasefestivalen The Great Escape. Festivalen genomfördes i mitten av maj i den brittiska hamnstaden Brighton och genomförs årligen. Som del i det officiella festivalprogrammet arrangerades showcasescenen ÅÄÖ... Sounds Swedish som lyfte fram spännande nya akter från den svenska musikscenen.

The Great Escape är en viktig mötesplats för den europeiska musikbranschen. Fokus hos såväl festivalbesökare och konferensgäster ligger på upptäcka ny musik, nya talanger och hitta nya samarbeten. Det känns därför både roligt och viktigt att lyfta fram svensk musik i detta sammanhang, säger Linnéa Jonsson som är en av arrangörerna.

Den hyllade stockholmsartisten Bluephox var en av de akter som spelade live på festivalen. Philippa Magnusson har tidigare kallats "popdiamant" och hennes liveframträdande bekräftar verkligen detta påstående!

Jag lyfter på hatten för att få ha varit del av en sån här otrolig upplevelse och festival i världsklass. Möjligheterna till nya kontakter från hela världen är enorma! Dessutom kommer jag hem med massa ny musikinspiration i bagaget. Proffsigt ordnat, massa musik, inspiration och så ett dopp i havet på det, säger Philippa Magnusson.

Live på ÅÄÖ... Sounds Swedish den 13 maj fanns:

ÅÄÖ... Sounds Swedish

The Great Escape 2022

ÅÄÖ... Sounds Swedish

är ett samarbete mellan Sensus studieförbund, Talentcoach, Westside Music Sweden och SOM (Svenska Oberoende Musikproducenter).

Läs med här