Storslagen vinterfestival samlade körsångare i Östersund

29 april, 2024
  • Musik – Körsång

Kyrkosångsförbundet i Jämtland/Härjedalen bjöd in till en minnesvärd Vinterfestival för körsångare präglad av lärande, inspiration och sångglädje.

I mitten av februari 2024 arrangerade Kyrkosångsförbundet i Jämtland/Härjedalen tillsammans med Frösö Sunne Norderö församling, Östersunds församling och Sensus studieförbund en storslagen körfestival i Östersund. Vinterfestivalen blev en späckad helg för kyrkokörer och sångglada körsångare från hela regionen. Helt enkelt – några härliga dagar fyllda med musik, gemenskap och lärande.

Vinterfestivalen inleddes på fredagskvällen i Hornsbergskyrkan på Frösön, där deltagarna fick ta del av en workshop tillsammans med sånggruppen Ecstatic där den välkända sångerskan Malena Ernman ingår. De 160 körsångarna fick här ett första tillfälle att utveckla sina sång- och framträdandefärdigheter.

Lördagens program innehöll bland annat övning inför söndagens högmässa och genrep inför kvällens konsert. Det mesta av innehållet i konserten stod Ecstatics för, men i några sånger medverkade även den stora festivalkören. Kvällen avslutades med en festmiddag.

Vinterfestivalen i Östersund var inte bara en mötesplats för körsångare, utan också en plattform för lärande och personlig utveckling. En helg fylld med inspiration och glädje i musikens tecken!