Bild: Johnér bildbyrå

Spa för själen - En resa mot inre återhämtning och närvaro

21 december, 2023
  • Friskvård och hälsa

Under hösten 2023 har Sensus i Jönköping lagt ett särskilt fokus på psykisk hälsa. Ett nytt initiativ i detta arbete är "Spa för själen", ett koncept som vi, i samarbete med ledaren Maria Boeryd, har introducerat i Jönköping.

Maria är en utbildad ledare inom konceptet och har tidigare erfarenhet inom stressrådgivning. Vi är både stolta och glada över att kunna dela med oss av lanseringen av "Spa för själen" här i staden.

"Spa för själen" är mer än en metod – det är en helhetsupplevelse. Det forskningsbaserade konceptet fokuserar på inre återhämtning och påfyllning och erbjuder deltagarna en stund av lugn och närvaro.

Det är en tid för att lägga vardagens stress åt sidan och helt enkelt bara vara. Deltagarna uppmuntras att uppleva närvaron i att vara sig själva, att förena kropp, själ och ande. Genom att skapa utrymme för medveten närvaro och lugn gemenskap, öppnar vi upp för nya sätt att möta våra behov. Vi betraktar det som en mini-retreat, en tid för vilsam återhämtning i tystnad, där deltagarna kan ägna sig åt kreativa aktiviteter, läsning, vila, ta emot hand- eller huvudmassage, eller bara vara i stillhet.

Vi lanserade "Spa för själen" under hälsoveckan i Jönköping och mottog en överväldigande positiv respons. Deltagarna beskrev upplevelsen som berikande och givande, och vi ser fram emot att kunna erbjuda denna möjlighet till ännu fler människor i framtiden.

Inför 2024 ser vi fram emot att fortsätta med "Spa för själen". Vårt mål är att erbjuda ledarutbildningar inom konceptet och vi är förväntansfulla inför hur detta initiativ kommer att växa. Vi hoppas att du vill vara med oss på denna resa.