Sensus Writes – Det oberoende låtskrivarcampet

9 december, 2022
  • Musik – Band och artister
  • Musik – Instrument och sång
  • Musik – Studio/ljud/ljus/DJ

Under tre dagar 18-20 november samlades 15 låtskrivare från hela landet på plats i Nevo Studios i Sundsvall för att utveckla sitt låtskrivande, producerande och framförallt prova på hur det är att vara deltagare i ett låtskrivarcamp.

Under campets tre dagar skrev deltagarna mot s.k. skarpa ”leads” eller låtuppdrag från olika A&R’s och skivbolag vilket ger dem en möjlighet att senare komma i kontakt med den svenska musikbranschen. Med stöd från våra musikbransch-etablerade ledare så delades låtskrivare och musikproducenter in i mindre grupper för att skriva musik tillsammans. Dessa grupper omstrukturerades ett antal gånger under kursen. Utöver musikskapandet fylldes dagarna av workshops och föreläsningar inom låtskriveri, workflow och musikbransch.

img_1658


Sensus Writes riktar i huvudsak in sig på de musikaliska genrerna pop, "urban" och elektronisk. När vi gör Sensus Writes finns det ingen kommersiell avsändare eller baktanke, inget musikförlag eller skivbolag som beställa re. Det är ett helt oberoende låtskrivarcamp som bygger på att lära av våra ledare och lära av varandra på plats; folkbildning i sin renaste form.

På kvällarna arrangerades bl.a. en gemensam middag för samtliga deltagare och ledare, samt att de som ville kunde gå på konserter på rockklubben Pipeline.

Några röster och kommentarer från deltagare:

Stort tack för dessa fantastiska dagar i en otroligt inspirerande miljö! Jag är så himla glad att jag vågade åka på mitt första låtskrivarcamp. Känner mig inspirerad, ödmjuk och stärkt! Grymt samordnat med all logistik och kul grejer – ser verkligen fram emot att följa alla och potentiella samarbeten framöver!
Verkligen tack för den här helgen! Det har varit så galet inspirerande och utvecklande på alla plan!! Är så tacksam för alla er, allas låtar och ser också fram emot att få följa er och samarbeta i framtiden.

Sensus Writes är ett nationellt koncept som planerades och genomfördes av medarbetare från Stockholm-Gotland, Sensus Östra Götaland, Sensus Norrland tillsammans med våra ledare från musikbranschen: Natali Noor och Fredrik Sonefors.