Sensus Tour – en musikalisk resa som förenar Norrlands band

24 juni, 2024
  • Musik – Band och artister

Sensus Tour är en musikalisk resa som sträcker sig över Norrland, där lokala band får chansen att dela erfarenheter och inspirera varandra. Detta initiativ, som syftar till att skapa en mer sammanhängande musikscen, har redan visat sig vara en succé.

Sensus studieförbund i Norrland har lanserat ett nytt initiativ, Sensus Tour, där lokala band ges möjlighet att delta i en turné som sträcker sig från Umeå till Sundsvall och Östersund. Syftet med projektet är att främja en mer sammanhängande musikscen över regionen genom att erbjuda banden en chans att dela erfarenheter och inspirera varandra.

De första banden som deltog i turnén var Tidal Wave, Eyebags och Corbo. Tre lite tyngre akter som rör sig kring genres som alternativ rock och grunge. Efter bandens tre spelningar på välkända scener som Storsjöteatern i Östersund, Pipeline i Sundsvall och Verket i Umeå kan vi meddela att Sensus Tour är en succé!

Turnén erbjuder inte bara möjligheter till uppträdanden utan fungerar även som en plattform för nätverkande och kunskapsutbyte. En av deltagarna delade sina intryck:

Det var jätteroligt att se hur de andra banden jobbade med sin publik, jag lärde mig mycket från det.

En annan höjdpunkt enligt deltagarna var den sista kvällen på Verket, där banden kände sig fria att uttrycka sig och knyta djupare band sinsemellan. – Det var otroligt roligt att umgås med banden på Verket i Umeå, spela dart och hänga som vänner, kommenterade en av musikerna.

Deltagarna betonade även vikten av god planering och struktur under turnén. – Det blir mycket lättare om alla vet vad de ska göra och kan känna sig trygga i det, förklarade en av deltagarna.

Med tanke på den positiva responsen från deltagarna, planerar Sensus Norrland redan för en ny turné nästa vår.

Efter denna första omgång har vi lärt oss mycket och kommer göra en del förbättringar till nästa gång, men framför allt har vi sett hur givande och inspirerande turnén har varit för banden. Nya möten, utmaningar och erfarenheter!

Band som är intresserade av att delta uppmanas att hålla utkik efter kommande ansökningsperioder.

Sensus Tour 2