Bild: Aiina Larsson

Sensus arrangerade ett showcase under Future Echoes

22 mars, 2022
  • Musik – Band och artister
  • Musik – Instrument och sång
  • Musik – Körsång

Under en helg i februari arrangerades äntligen den pga pandemin framflyttade showcasefestivalen Future Echoes i Norrköping. Festivalen har en internationell prägel med ca 70 artister från hela världen samt en konferensdel bestående av internationella musikbranschpaneler där det arrangerades föreläsningar i allt från hur man säljer sin musik till TV och film till hur man hittar nya turnévägar i Östeuropa.

På lördagen arrangerade Sensus ett showcase med fyra utvalda akter Bluephox, Anna Arco, The Confusions och Grapell som alla dels fick spela under ett delegatshowcase på dagtid samt framträda på ytterligare ett showcase på kvällen där alla med biljett kunde komma. På Sensus tycker vi det är viktigt att skapa fler mervärden än bara en spelning och därför spelade vi även in ljud och video under konserterna så att våra akter kan använda materialet i sin vidare marknadsföring. Korta videoklipp kan ses här: www.sensus.se/FE2022.

Planeringen för Future Echoes 2023 är redan igång och vi på Sensus hoppas självklart att vi även nästa år är en viktig del av festivalen genom att arrangera en proffsig scen och att våra akter kommer kunna nätverka och skapa nya kontakter på en internationell musikmarknad.

”Sensus är ett studieförbund som aktivt jobbar med att artisterna ska kunna ta sig framåt i karriären även med internationella satsningar som t.ex "Die Neuen Schweden". Det blir kul att vi kan addera Future Echoes i deras samarbetsprogram och få in både lokal, nationell och internationell kompetens och artister som utvecklas till morgondagens svenska musikexport.”
- Peter Åstedt, festivalkoordinator /Discover Sensation
Sensus Showcase - Future Echoes 2022