Bild: Linnea Wedelin

Scouternas fantastiska ledare

2 december, 2019
  • Friluftsliv

Under vecka 44 när det mesta av den ordinarie scoutverksamheten ligger nere på grund av höstlovslediga barn och ungdomar så bestämde Göteborgs scoutdistrikt att erbjuda ledarutveckling till distriktets fantastiska ledare.

Initiativet landade i Ledarveckan 2019 och genomfördes tillsammans med Sensus, Scouternas folkhögskola och Scouterna. Sensus lokaler i Göteborg fylldes av peppade ledare som ville ta till sig ny kunskap.

- Det är ju för att få en bra scoutverksamhet och känna att man som ledare kan få växa lite själv, och få mer kunskap att kunna skapa bra program för de barn och ungdomar som är medlemmar, berättar Fredrik Seebass, Göteborgs Scoutdistrikt.

Workshops i programinspiration, första hjälpen, anpassat ledarskap och krishantering var exempel på utbudet. Runt omkring kurspassen fanns det möjlighet till givande mingel och fika och flera relevanta aktörer var på plats med monterbord och information. Fyra kvällar träffades Sensus och ledare från framförallt Göteborgs scoutdistrikt men även från andras distrikt i regionen. Det var ett givande och inspirerande tillfälle att knyta kontakter och inleda nya samarbeten.

- Det roligaste var det givande samarbetet mellan distriktet, Scouterna och Sensus där vi alla tog en tydlig plats i både planering och genomförande och lärde oss hur vi kan komplettera varandra för att erbjuda det bästa möjliga till våra ledare, säger Julia Carlbäcker, verksamhetsutvecklare på Sensus.

I år är vecka 44 bokad igen och vi hoppas på att huset fylls av Scoutledare ännu en gång.

Ledarveckan 2019

Sensus lokaler fylldes av peppade ledare som ville ta till sig ny kunskap med workshops i programinspiration, första hjälpen, anpassat ledarskap och krishantering bland annat.