Scouterna växer i Norrland

29 februari, 2024
  • Friluftsliv
  • Rättigheter och hållbarhet

I Norrland upplever scoutverksamheten en tillväxt med nya scoutkårer och hubbar som bildas. Under februari anordnades fyra kvällsmöten i Umeåregionen.

Scouterna erbjuder spännande äventyr för ungdomar. Genom deras verksamhet får unga människor möjlighet att uppleva nya utmaningar, utveckla sina färdigheter och växa som individer i en trygg och inspirerande miljö.

I Norrland upplever scoutverksamheten en tillväxt med nya scoutkårer och hubbar som bildas. Scoutkonsulent Desirée Olsén inspirerar till samverkan med sin smittande energi. Sensus deltar aktivt i möten där scoutkårer utbyter idéer och erfarenheter. Både erfarna och nya ledare får möjlighet att lära sig mer om scouting och folkbildning.

Under februari anordnades fyra kvällsmöten med olika fokus, bland annat på familjescouting och nätverkande mellan scoutkårer i Umeåregionen. Sensus bidrog med en trivsam möteslokal i Umeå, där deltagarna även firade en scoutledares födelsedag med tårta. Framtiden ser ljus ut och härnäst följer en planerad frukostföreläsning med ordföranden för Kiruna scoutkår, Sveriges nordligaste kår dessutom.