Sensus Writes - Rapport från låtskrivarcamp

13 december, 2022
  • Musik – Band och artister

Frida Wallenstad var en av deltagarna en helg i november när vi på Sensus för tredje året i rad anordnade låtskrivarcampet Sensus Writes i Nevo Studios i Sundsvall.

Här berättar hon med egna ord om sina intryck:

"Sensus Writes i Sundsvall var en trygg miljö, härliga människor, lärorika dagar och väldigt väldigt roligt! Vi blev indelade i tre olika grupper under tre dagar vilket var utmanande men också väldigt lärorikt. Jag var nervös och spänd inför resan då jag åkte ända nerifrån Lund men väl framme kändes det bara extremt kul och spännande att få ägna tre hela dagar att jobba med främlingar och skriva musik. Första dagen på campet var jag med tre sjukt duktiga och härliga individer och tillsammans försökte vi oss på att skriva en svensk sommarhit. Vi kände oss alla väldigt nöjda så vi håller kontakten via Teams och ska jobba fram en färdig produkt som vi känner att vi stolt kan presentera för en artist.

Det var också väldigt häftigt att få en inblick i hur branschen ser ut från några som faktiskt är aktiva inom den. Både Fredrik Sonefors och Natali Noor var sjukt professionella men även väldigt härliga individer som var öppna för att lyssna och ge feedback till alla och det uppskattade jag enormt. Alla ledare för sensus var också väldigt schyssta, härliga och inspirerande. Det var en speciell känsla att få vara omringad av så talangfulla människor och skapa musik tillsammans."


Frida har ett eget artistprojekt som kallas Frida Wall. Hon har släppt tre singlar och den 20 januari släpper hon sin fjärde singel. Frida planerar för en EP under våren. Lycka till Frida!

Sensus Writes

Sensus Writes är ett oberoende låtskrivarcamp där musikproducenter och låtskrivare från hela landet möts för att skapa musik ihop.

Läs mer om Sensus Writes