Bild: Magnus Aronson

Råg i ryggen fortsätter resa runt – och samtal fortsätter

26 juni, 2024
  • Samtal om livet

Sensus studieförbund och Svenska kyrkans program för Interreligiös praktik för fred – En värld av grannar tog 2022 fram fotoutställningen och boken "Råg i ryggen". Kombinationen av broderier, korta reflektioner och citat syftar till att ge oss råg i ryggen att stå upp för alla människors värde och värdighet.

Under våren 2024 har utställningen stått i Skäggetorps kyrka i Linköping. Församlingen och Sensus bjöd också in till en studiecirkel för kvinnor om tro, fred och demokrati. Utställningen i kombination med Agenda 2030 – de globala målen, blev ett bra samtalsunderlag för gruppens träffar.

Så här skrev församlingsherde Liza Hagberg Lerner på församlingens Facebooksida:

Ikväll var det avslutning på vår studiecirkel för kvinnor om tro, fred och demokrati. Vi har under våren samtalat om FN:s globala mål, Agenda 2030. Vi har pratat om att leva tillsammans i vårt samhälle, i världen och i vår församling. Om tilliten till varandra och Gud. Vi har tittat på utställningen 'Råg i ryggen', om religionsdialog och tittat på film tillsammans och övat på att samtala på svenska. Tack för en fin vår.

Deltagarna i cirkeln Råg i ryggen.

* På bilden saknas Lena och Mary.

Vid sista tillfället fick deltagarna frågan: Vilka ord kommer upp när du funderar på vad studiecirkeln gett dig och betytt? Här är några av svaren:

Delande
Delandets glädje
Hopp i att mötas
Kärlek
Att få lära känna varandra
Att få påminnas om och prata om saker tillsammans
17 Globala mål – många och viktiga mål
Liv, hälsa, familj, samhälle – allt vilar i Guds händer. Människor är inte Gud.
Öva svenska tillsammans

Efter våren i Skäggetorp åkte utställningen vidare, nu till Habo pastorat utanför Jönköping där den ska stå i Habo vägkyrka under sommaren. Välkomna dit!