Publiksuccé för Sensus på Future Echoes

18 april, 2024
  • Musik – Band och artister

I mars återvände den internationella showcasefestivalen Future Echoes till Norrköping, där band och artister från hela världen samlades för att visa sin musik på stadens scener och delta i en musikkonferens. Festivalen, som lockar deltagare från musikbranschen globalt, blev återigen en mötesplats för kreativitet och samarbete.

Bland de medverkande på festivalen fanns band och artister som fått möjligheten att uppträda genom sitt samarbete med Sensus.

Gabriella Norenius är verksamhetsutvecklare på Sensus i Norrköping och en av dem som arbetade med årets Future Echoes-festival. Hon berättar att det alltid är härligt att se band och artister som samarbetar med Sensus framföra sin musik. Hon säger:

– Det som var extra kul i år var att se hur mycket publik som kom på just deras spelningar. Redan första kvällen var det fullt hus när High Fashion Club från Örebro spelade i källaren på Broadway. På fredagen blev det en ordentlig dansfest när Lioness Afreeka spelade, folk släppte verkligen loss. Och på lördagskvällen var det helt fullsmockat när Berget från Göteborg körde. Lite svettigt och trångt, men helt fantastiskt att det kom så mycket folk.

Även nya lokala band deltog under festivalen. Ett av dem var Norrköpingsbandet LIKÖR.

– Det var bra att som relativt nystartat band få en scen med möjlighet till mycket publik och att hamna i ett forum där det är lätt att träffa andra inom musikbranschen, säger Olle Persson Westberg som är basist i bandet LIKÖR, och fortsätter:

Det var också extremt roligt att ha en workshop med en professionell studiotekniker och att se så många band på så liten yta.

Bandet LIKOR spelar live på scen under Future Echoes
Bandet LIKÖR live på Future Echoes.

Vi vill rikta ett stort tack till Future Echoes med samarbetspartners för ännu en lyckad upplaga av denna viktiga mötesplats för musiklivet!