Protector rockar för minnet och välgörenhet på Kulturhuset Bastionen

27 december, 2023
  • Musik – Band och artister

Med en minnesvärd konsert på Kulturhuset Bastionen i Uddevalla, visade bandet Protector sitt engagemang för både musik och samhället. En kväll av musik, minnen och solidaritet, där överskottet gick till välgörenhet.

Den 25 november var det dags för bandet Protector att inta scenen på Kulturhuset Bastionen i Uddevalla. Protector, ursprungligen ett tyskt thrash/death metal-band från Wolfsburg, har sedan 2011 etablerat sig i Sverige med bas i Stockholm och Uddevalla. Bandet är även engagerat i en studiecirkel via Sensus studieförbund.

Gästartisten var Axis Powers, ett band från Uddevalla.

Kvällens konsert hade en speciell betydelse då den genomfördes till minne av en god vän till bandet som tragiskt gick bort tidigare under året. Det var en kväll fylld av musik och minnen där alla inblandade visade sitt stöd och sin respekt.

Allt överskott från kvällen kommer att skänkas till välgörande ändamål i den bortgångne vännens namn. Detta visar på bandets engagemang inte bara i musiken, utan också i att göra en positiv skillnad i samhället.

Trots det tunga ämnet var stämningen under kvällen god och det kom runt 80 personer för att visa sitt stöd och njuta av musiken. Det är tydligt att Protector har en stark gemenskap både på och utanför scenen. Denna kväll kommer att bli ett minne för livet för alla de som deltog.