Bild: Scandinav Bildbyrå

Platsa - för att det är viktigt att platsa

13 december, 2022
  • Dans och teater
  • Arbetsliv

Sensus teatergrupp i Eskilstuna med sin cirkelledare Anita Carlsson hade i april i samarbete med Kultur- och fritidsförvaltningen i Eskilstuna nöjet att presentera föreställningen Platsa.

Teatergruppen består av deltagare som annars deltar i en daglig verksamhet inom Arbete och Aktivitet, men som går ifrån den dagliga verksamheten för att i studiecirkelform lära och utvecklas inom skådespeleri. Föreställningen framfördes tillsammans med elever från Individuella programmet på Gymnasiesärskolan.

Syftet med teatern är, förutom att få deltagare/skådespelare att utvecklas och växa, att skapa eftertanke och känsla hos publiken. Att platsa är något många av oss känner är viktigt, vad händer när någon inte platsar? Med en blandning av allvar och komik förmedlade föreställningen Platsa detta på ett fantastiskt sätt.

Målet med verksamheten är att bidra med ett mångfaldigt kulturutbud för en mångfald av människor.

platsa_bild_utanfr_eskisltuna_teater (2) kopiera

Om teatergruppen

Teatergruppen startade i februari 2020 med Anita Carlsson som cirkelledare. När skådespelarna inte spelar teater går samtliga på daglig verksamhet inom Arbete och Aktivitet i Eskilstuna kommun. Som stöd till skådespelarna finns medarbetare från Kulturverkstan som i denna föreställning även har biroller.