Bild: Torsten Sundberg

Orgelveckan i Linköpings stift

20 december, 2023
  • Musik – Instrument och sång
  • Musik – Körsång
  • Tro och religion

Orgelveckan i Linköpings stift är ett evenemang som firar den rika orgelkulturen i Östergötland och norra Småland. Evenemanget, som lockade både entusiaster och nyfikna lyssnare, bjöd på närmare 70 konserter, workshops, föreläsningar och andra orgelcentrerade aktiviteter.

Under Orgelveckan 2023 i Linköpings stift kunde man höra allt från klassisk musik till orgelschlagers, från barn och ungdomar till professionella organister, från landsortskyrkor till stadskyrkor.

Orgelveckan är resultatet av ett framgångsrikt samarbete mellan orgelnätverket East Sweden Organ Academy (ESOA), Sensus studieförbund och Linköpings stift. Denna festival har inte bara stärkt orgelkulturen i regionen utan också bidragit till att öka intresset för orgelmusik bland en bredare publik.

Med en sådan mångfald av evenemang har Orgelveckan befäst sin position som en viktig mötesplats för alla som brinner för orgelmusikens kraft och skönhet. Vi ser fram emot att välkomna ännu fler besökare till nästa års upplaga och fortsätta traditionen att fira den rika orgelkulturen