Orgelläger 2022

26 september, 2022
  • Musik – Instrument och sång

Anmälningstrycket var högt när orgellägret för barn och ungdomar på Mellansels folkhögskola äntligen kunde återupptas efter 2 års uppehåll.

Efter två års uppehåll, till många barn och familjers besvikelse, kunde äntligen orgellägret för barn och ungdomar på Mellansels folkhögskola återupptas. Anmälningstrycket var högt och 24 barn och unga mellan 7 och 17 år från Lappland, Ångermanland, Jämtland, Medelpad, Uppland, Stockholm och Gotland medverkade under lägret.

De äldre ungdomarna anlände redan på måndagen den 8 augusti och hann med att få både individuella orgellektioner, grupplektioner samt lektioner i bild och rytmik innan de yngre barnen anlände på onsdag kväll. Sedan löpte schemat på för alla och varje kväll spelade deltagarna upp för varandra, alltid med rungande applåder förstås.

Kerstin Thorn spelar på orgeln i Örnsköldsviks kyrka
Kerstin Thorn spelar på orgeln i Örnsköldsviks kyrka

Orgellägret avslutades lördagen den 13 augusti med en orgelkonsert i Örnsköldsviks kyrka med en repertoar som spelades på både kororgeln och den större läktarorgeln. Sedan var det tack och adjö med kramar, en och annan tår för att lägerveckan var slut och diplom.

En av kommentarerna från deltagarna i årets utvärdering löd:

Det finns bara ett fel med orgellägret, det tar slut alldeles för fort! Det borde vara minst två veckor!