Bild: Olle Kilström

Musikverksamhetens återkomst firades med konsert

25 november, 2021
  • Musik – Band och artister

På en liten utomhusscen framför Sensus musikhus i Halmstad fick vi äntligen mötas i musiken igen.

2021 var ett tufft år för Sensus musikverksamhet. Under större delen av året kunde studiecirklar inte bedrivas på grund av de rådande restriktionerna.

I september började dock verksamheten åter vakna till liv på musikhuset i Halmstad, men många grupper saknade fortfarande tillfällen att möta sin publik. Sensus arrangerade därför tillsammans med några cirkeldeltagare en utomhuskonsert utanför musikhuset.

Hiphop och rockmusik samsades på den lilla scenen i septembers sista sommarkväll som kom med både sol och värme. Kvällens artister fick bjuda in sina nära och kära till vad som blev ett sorts "provåk" inför att kulturlivet förhoppningsvis skulle börja öppna igen.

Alla bidrog till att göra något småskaligt och fint tillsammans. Det gemensamma lärandet och görandet är en viktig del av folkbildningen som denna kväll togs tillvara till fullo.

Familjer med barn och rörda föräldrar blandades med vänner och bekanta där olika genres och publiker möttes. Konserten blev väldigt lyckad och känslan var att alla bidrog till att göra något småskaligt och fint tillsammans. Det gemensamma lärandet och görandet är en viktig del av folkbildningen som denna kväll togs tillvara till fullo.


Text och bild: Olle Kilström, verksamhetsutvecklare på Sensus

Sensus musikverksamhet

Sensus musikverksamhet är bred och består av allt från repande band, studiokollektiv och musikföreningar till körer och kyrkomusikensembler.

Sensus arrangerar också kurser, workshops och föreläsningar inom instrument, DJ, musikteknik, studioinspelning, musikbranschkunskap och marknadsföring

Sensus musikverksamhet finns över hela landet

Läs mer

Kontakt

Kom i kontakt med oss

Vi hittade inga medarbetare eller kontor som matchar din sökning. Du kan alltid kontakta oss nationellt så hjälper vi dig komma rätt.