Bild: Johan Sigerud

Musikproducenten Martin Tjärnberg gav inspiration, tips och råd till nyfikna deltagare

21 maj, 2024
  • Musik – Studio/ljud/ljus/DJ

I början av maj fylldes musikhuset på Wallingatan av toner från Silvana Imam, Hov1 och Parham när musikproducenten Martin Tjärnberg ledde Sensus Crash Course och gick igenom sina produktioner och låtar inför engagerade deltagare. På plats fick deltagarna dessutom inspiration, tips och råd till sina egna musikproduktioner och låttexter.

Martin Tjärnberg har länge varit verksam inom branschen som både producent och låtskrivare, och skrivit till flera stora svenska artister som Molly Sandén, Petter, Oscar Zia (och inte minst till artisterna nämnda ovan). 

Under kvällens Crash Course fick deltagarna se och höra hur Martin tänkt och resonerat i skapandeprocessen och de fick även möjlighet att ställa alla sina frågor och funderingar om musikproduktion och livet som producent. Det blev långa samtal om alltifrån EQ-pluggar till sångmixning och hur man tar sig fram i musikbranschen. 

Denna Sensus Crash Course var startskottet för studiecirkeln Sensus Feedback Session där vi samlar producenter, låtskrivare och musiker i verksamheten. Studiecirkeln är tänkt som en kreativ hub för musikskapare att mötas, ge feedback på varandras låtar och inspirera varandra.

Är du intresserad av att gå med i Sensus Feedback Session? Läs mer och anmäl dig här.