Music Shuttle Camp 2021 – musik och gemenskap i tio dagar

30 juli, 2021
  • Musik – Band och artister
  • Musik – Instrument och sång

För tio år sedan startade Peter Stenlund, i samarbete med Sensus, konceptet Music Shuttle Camp – ett musikläger för alla från 13 år och uppåt som har någon form av musikalisk erfarenhet, liten som stor.

De tio dagarna som lägret pågår fylls av ensemblespel, one on one-lektioner, nätverksbyggande och inte minst massor av härlig gemenskap. Lägret skräddarsys utifrån gruppen och deltagarnas kunskapsnivå. Ledarna är alla professionella musiker som generöst delar med sig av all sin erfarenhet av att spela i band och turnera.

– Vi ser positivt på att deltagarna är i varierade åldrar. Det har genom åren visat sig vara väldigt positivt för gruppdynamiken. Musik sträcker sig över åldrar och förenar människor oavsett ålder. Det goda samtalet och erfarenhetsutbytet som åldersspridningen ger, utvecklar och berikar deltagarna på det personliga planet och är en fantastisk tillgång, säger Peter Stenlund.

Music Shuttle Camp äger rum i Säbrå och arrangeras tillsammans med Härnösands pastorat. Till årets Music Shuttle Camp kom trummisar, elgitarrister, basister, keyboardister och sångare. Under dagarna som lägret pågick fick deltagarna prova på flera olika musikstilar. Hela lägret avslutades med en konsert för föräldrar, vänner och församling i Säbrå församlingsgård.

– Olika låtar bjuder på olika utmaningar och materialet väljs med omsorg utifrån olika moment som är viktiga för ensemblespelet. Här får man redskap för att få ett band att låta samspelta och vi jobbar med hur vi kan lyfta varandra musikaliskt. Vi ledare delar en gemensam vision och ett gemensamt tillvägagångssätt. Varje ledare finns på plats just utifrån sin unika kompetens och är professionella musiker som turnerat och jobbat som musiker i många år, fortsätter Peter.

Gemenskap, det goda samtalet och teamwork är viktiga delar av konceptet Music Shuttle Camp och under lägerdagarna har det funnits gott om utrymme för att också bada, spela spel, samtala om skola, kultur, tro och livet i stort och smått.

Är du intresserad av att delta i Music Shuttle Camp 2022? Läs mer här.

Deltagarröster från Music Shuttle Camp 2021
Musikkursen är något av det roligaste och mest lärorika jag har tagit del i. Man lär sig otroligt mycket samtidigt som det är ett läger. Intensiva dagar fyllda med musik uppblandat med mysiga kvällar tillsammans med andra kursmedlemmar har gjort just den här musikkursen till sommarens höjdpunkt för mig.

Deltagare