Digital introduktionsdag i Music-Mind Games

23 februari, 2023
  • Kultur och skapande

Under de senaste två åren har Sensus regelbundet arrangerat kursdagar i Music Mind Games - en metod för att lära ut musikteori till barn och ungdomar. Metoden går att omsätta till alla åldrar. "Allt beror på tilltalet", menar kursledaren Magdalena Prahl Broström.

I tisdags var det åter dags för en introduktionskurs i Music Mind games tillsammans med Magdalena Prahl Broström, Sveriges enda Teacher Trainer inom Music Mind Games.

23 förväntansfulla deltagare fanns på plats framför sina skärmar för att aktivt ta del av den digitala kursen. Spridningen över landet var stor, från Skåne i söder till Umeå i norr. Det fanns till och med en deltagare från Reykjavik.

Music Mind Games är ett genomtänkt, pedagogiskt och framförallt lekfullt material där man lär sig musikteori och notläsning på ett lustfyllt och roligt sätt.

Väldigt bra, lagom långa pass, inspirerande ledare!

Alla deltagarna var förberedda med egna böcker och boxar med det innehåll som presenterades och kunde då också, parallellt med ledaren, göra samma övningar hemma. Innehållet i boxen består av spännande Alfabetskort, ”Wild-cards”, Do-Re-Mi-kort, Blue-Jello-kort, magiska noter och till och med ett magiskt, magnetiskt trollspö.

Introduktionsdagen gav mersmak och många deltagare passade på att anmäla sig till den fysiska fortbildningskursen som arrangeras 29/5-31/5 i Umeå.

"Music mind games är mycket omfattande och svårt att hålla aktuellt om man inte får handledning", kommenterade en av deltagarna.