Medis 5 nya e-bok: "This Is Our Planet"

20 december, 2023
  • Agenda 2030

Nu är den här, Agenda 2030-projektets slutproduktion: e-boken This Is Our Planet om FN:s globala hållbarhetsmål.

Under projektets tre år har vi på Medis 5 jobbat hårt med att utbilda oss, producera massvis av kultur, och med att sprida vad vi skapat och lärt oss genom att vara ute i landet och ge föreställningar, visa verken i en utställning, och nu även med e-boken "This Is Our Planet".

Ledda av våra egna konstnärskap och intressen har vi fördjupat oss i frågor om fattigdom, hunger och social och ekonomisk hållbarhet. I e-boken har vi samlat lättläst information i text, konst, film, dikter, animationer, egna låtar och musikvideos som alla knyter an till de sjutton hållbarhetsmålen i Agenda 2030.

Med all kultur blir e-boken ett roligt och inbjudande sätt att komma nära de svåra frågorna i de globala målen, samtidigt som den väcker en medvetenhet om klimatet och mänsklighetens framtid.

– Det är roligt om den kan inspirera till att leva mer hållbart. Men också rent konstnärligt hoppas jag att den kan ge mycket inspiration, säger Mikaela som har jobbat med att formge och sätta ihop e-boken. – Det har varit en rolig utmaning att göra materialet rättvisa och ge allt sin plats på ett värdigt sätt. Tacksamt att jobba med alla verk och med medarbetarna som också fått många beställningsjobb och bara levererat på studs.

Till skillnad från annat läromaterial om Agenda 2030 har den här e-boken en kreativ och konstnärlig infallsvinkel. Den går att använda som en introduktion till de globala målen eller som ett diskussionsunderlag. Den är fylld av personliga iakttagelser, budskap och tips på hur vi kan göra för att leva mer hållbart. Man kan välja att plocka ur den som en godispåse och välja ut det som är relevant för sammanhanget man är i.

Förhoppningen är att ”This Is Our Planet” kan inspirera och skapa ett intresse för hur vi tillsammans kan göra vår planet till en bättre plats för alla.

thisisourplanet3.jpeg