Medis 5 folkbildar om Agenda 2030

24 november, 2021
  • Demokrati och rättigheter

Medis 5 bildar sig inom de globala målen för att därefter skapa lättlästa och underhållande lärmaterial till särskolor och alla andra.

Inom ramen för projektet Baby, It’s Cold Outside, bildar sig Medis 5 inom de globala målen, för att därefter skapa lättlästa och underhållande lärmaterial till särskolor och alla andra. Det kan vara i form av musik, konst och film.

- Bästa sättet att lära sig om Agenda 2030, och om att filma, har varit genom ”leaning by doing”, säger projektledaren Adolfo Celis.

Upplägget har följt almanackan.

- Av en slump upptäckte vi att de flesta av årets dagar har ett tema. Som ett led i vårt lärande och som inspiration valde vi dagar som var relaterade till Agenda 2030, miljö, ekologi och mänskliga rättigheter, säger Rolf Hendil Forssell, medarbetare på Medis 5.

De medverkande har studerat dagens tema, diskuterat innehållet, gjort en plan, skrivit ett manus och producerat en kort video på en minut. Filmerna har därefter publicerats på sociala medier. Några av filmerna har även använts i andra sammanhang av annan personal på Sensus.

Text: Marita Jonols

Om Medis 5

Medis 5 är en daglig kulturverksamhet för personer med intellektuella funktionsvariationer. På Medis 5 arbetar musiker, fotografer, konstnärer, formgivare, filmare m.m. I olika formationer görs musikföreställningar, konstutställningar, filmer och andra kulturproduktioner. Sensus är huvudman för Medis 5.

På Medis 5:s Facebooksida kan du även ta del av filmer om till exempel jämställdhetsdagen, Internationella dagen för homo- och transfobi, världshavens dag, återvinningsdagen.

Läs mer om Medis 5

Medis 5 på Youtube

Medis 5 på Facebook

Vår verksamhet

Berättelser från verksamheten

Vi hittade inga berättelser som matchar din sökning