Lokala band och kulturföreningar skapar magi

1 december, 2023
  • Musik – Band och artister

När lokala band och kulturföreningar samarbetar kan magi uppstå. Detta blev tydligt under Kulturnatta i Katrineholm, där banden Blaze och Regel 2 arrangerade en egen spelning. Resultatet? En kväll fylld med energi, gemenskap och fantastisk musik.

Under årets Kulturnatta i Katrineholm fick vi på Sensus studieförbund möjlighet att bredda vårt nätverk och samarbete inom kultursektorn. Två band, Blaze och Regel 2, som övar hos Sensus på Musikhuset Inferno, tog initiativet att arrangera en egen spelning. Kulturföreningen Dud föreslog att spelningen skulle genomföras hos dem. Detta gav banden en unik möjlighet att själva stå för all planering och genomförande av evenemanget. De tog hand om allt från att organisera utrustningen till att ordna fika för besökarna.

Resultatet? En framgångsrik kväll som lockade ett 80-tal musikälskare. Det var en kväll fylld med energi, gemenskap och framför allt, fantastisk musik. Detta visar på den styrka och potential som finns i att samarbeta över olika verksamheter och aktörer.

Vårt samarbete med Blaze, Regel 2 och Kulturföreningen Dud under Kulturnatta i Katrineholm är ett strålande exempel på hur vi på Sensus studieförbund stöttar och främjar lokala kulturevenemang. Genom att skapa plattformar där kreativa individer kan uttrycka sig, bidrar vi till ett rikare och mer inkluderande kulturliv.