Landsbyggaredagen – en hyllning till eldsjälar

23 november, 2023

Landsbyggaredagen är en hyllning till de osungna hjältarna som håller Faluns landsbygder levande. Denna dag är inte bara en möjlighet att uppmärksamma de passionerade entreprenörerna och entusiasterna som formar sina lokala samhällen, utan också en plattform för erfarenhetsutbyte, inspiration och gemenskap.

Näringslivskontoret, i samarbete med Kulturlogen i Enviken och Sensus Dalarna, arrangerade den 21 november Landsbyggaredagen, en dag tillägnad att hylla de individer och grupper som bidrar till att hålla Faluns landsbygder levande. För första gången delades utmärkelsen "Årets Landsbyggare" ut, en titel som syftar till att uppmärksamma de engagerade entreprenörerna, entusiasterna och eldsjälarna som formar och berikar deras lokala samhällen.

Landsbyggaredagen är mer än bara en dag för att hylla dessa individer. Det är också en plattform för erfarenhetsutbyte, inspiration och gemenskap. Deltagarna får möjlighet att träffa andra med liknande intressen och passioner, vilket ofta leder till nya idéer och samarbeten. Det är en självklarhet att Sensus är en del av det.