Kreativt center – en daglig verksamhet som skapar sammanhang

16 oktober, 2019
  • Konst och hantverk
  • Musik – Instrument och sång

– Jag hör till de lyckligt lottade personer, som fått ta del av er kursverksamhet. Jag är gammal och synskadad. Er datakurs är en fantastisk ljusstråle i en allt mer mörknande värld, skriver Gun Åkerman i ett mejl till Sensus Stockholm Gotland.

Gun är en av deltagarna på Kreativt center, en öppen verksamhet för vuxna med synnedsättning som Sensus Stockholm Gotland bedriver på uppdrag av Södermalms stadsdelsnämnd sedan hösten 2000.

Idén med verksamheten är att ge alla möjlighet att delta i aktiviteter och utveckla intressen utifrån egna förutsättningar. Varje vecka året runt möts cirka 80 deltagare för att utvecklas inom olika ämnen.

Kreativt center erbjuder cirklar i keramik, Levande verkstad, luffarslöjd, körsång, musikensemble, röstteknik, läsecirkel, språkträning i svenska, engelska, spanska, data, yoga, qigong, tai chi och dans för att nämna några.

– E-post är perfekt för mig, men utan det stöd som kursen ger, skulle det nog inte fungera. Min lärare och alla annan personal jag kommer i kontakt med är vänliga, tålmodiga, kunniga och helt underbara. Bra gjort av er att kunna driva en verksamhet, som kan ge även en nittioåring så mycket mer livsglädje och livsvärde, avslutar Gun Åkerman sitt mejl.

"Bra gjort av er att kunna driva en verksamhet, som kan ge även en nittioåring så mycket mer livsglädje och livsvärde."

Gun Åkerman

Deltagare på Kreativt centers datacirkel