Klubb Kratern - Örebros nya livescen

16 december, 2022
  • Musik – Band och artister

Efter en lång väntan under pandemin kunde Örebros nya livescen Klubb Kratern äntligen öppna sina dörrar. Namnet refererar till en vulkankrater som pulserar ut kraft, energi och värme.

Med bakgrund i fint samarbete kring olika festivaler och spelningar, bland annat Live at Heart, låg Sensus Musik Örebro tillsammans med medarbetare i Evelyn, Medborgarskolan och restaurang O´Learys länge i startgroparna för att kunna starta upp den nya livesatsningen Klubb Kratern. När restriktionerna under pandemin släpptes kördes premiärspelningen - med Kungen Jazz och Sonny och Vargen på scenen.

Namnet Klubb Kratern refererar till en vulkankrater som pulserar ut kraft, energi och värme. Det var så arrangörerna ville att den här scenen skulle kännas och upplevas. Och det var precis så det blev. Under året som gått har många band med cirkel i Sensus fått möjlighet att spela på klubben. Atmosfären har varit fantastisk.

Samarbetet med lokalt krogliv och olika lokala musikaktörer samt med övriga medverkande studieförbund har också varit mycket uppbyggande för framtiden.

Fler bilder