Key Town Eskilstuna

10 januari, 2022
  • Musik – Körsång

Key Town Eskilstuna är Eskilstunas kvinnliga barbershopkör. Kören har höga ambitioner och med hjälp av digital teknik och nya mötesformer har de fortsatt att utvecklas under pandemin. År 2020 fick de Eskilstunas musikpris för sitt ambitiösa och enträgna arbete.

Key Town Eskilstuna är en Barbershopkör med enbart kvinnor som sjunger fyrstämmigt A capella. Kören blandar olika musikstilar som barbershop, evergreens, visa, pop och schlagers i en spektakulär inramning där ofta koreografi ingår. 2020 firade kören 30-års jubileum. Samma år fick de Eskilstunas musikpris för sitt ambitiösa och enträgna arbete.

Under pandemin har kören utvecklat olika former av digitala träffar genom Zoom och Jamalus vilket har gjort att de har kunnat vara aktiva hela året. Körledarna har använt utrustning i Sensus lokaler för att nå ut till sina deltagare där hemma. Genom att få upp alla på storbild och i högtalare så har verksamheten kunnat genomföras. När väder och årstid har varit bra har de träffats utomhus. När restriktionerna släppte flyttade kören in i Sensus lokaler igen och glädjen var total då rösterna återigen fick klinga tillsammans inomhus. Att använda rockringar både ute och inne har fungerat bra för att behålla avstånd mellan deltagarna. "Annars är det lätt att alla efter en stund står tätt igen", säger Annika Christensen, en av körledarna för Key Town Eskilstuna.

Kören har höga ambitioner att utvecklas, bland annat inom sång, koreografi, ledarskap, motivation och personlig utveckling. Key Town Eskilstuna har förutom två dirigenter, stämledare och organiserade grupper inom visuellt arbete såsom koreografi, stagning, kläder/smink, marknadsföring. Stämledarna utvecklar det musikaliska tillsammans med dirigenterna samt leder sånggrupper och ansvarar för den produktionsgrupp som planerar och organiserar körens shower. En stor del av verksamheten bedrivs genom studiecirklar.

I december 2021 kunde kören äntligen framföra sin jubileumsshow tillsammans med gästartister på Lokomotivet. Det blev en stor succé!

Under 2021 har Key Town Eskilstuna, tillsammans med sju andra körer, ingått i ett projekt med Hjärnfonden. Syftet har varit att på olika sätt samla in pengar, vilket har uppmärksammats genom reportage och artiklar både av Hjärnfonden och Sveriges körförbund.

Coacher, gästartister, besökare och nya medlemmar beskriver kören som varm, välkomnande, energifylld, glädjerik, välorganiserad och välsjungande. Vilket Sensus håller med om.

Key Town Eskilstuna

Key Town Eskilstuna uppträder på bröllop, fester, konferenser och andra evenemang, och ibland för hela allmänheten. Repertoaren sträcker sig från den svenska visskatten till jazz, rock och de senaste pophitsen.
Läs mer om kören på deras hemsida.