Hem
Translate this page

Translate this site

Select your language in the dropdown menu below

Josefin Rehn vill vända rädsla till hopp

26 oktober, 2021
  • Musik – Band och artister
  • Musik – Instrument och sång

I den egenskrivna låten "Riv ner väggen" vill Josefin Rehn på Medis 5 vända rädslan som finns inom oss till hopp. Med stöd av #vimåsteprata har hon fått möjligheten att både utveckla och spela in låten. Ett projekt som avslutades med en konsert tillsammans med inbjudna gäster - alla med ett starkt demokratiskt budskap.

– Texten till den här låten skrev jag när jag gick i gymnasiet. Den handlar om de tankar jag bar inom mig under skoltiden. Texten handlar om att vända rädslan som finns inom oss - till att istället känna hopp. Jag tycker att det är viktigt att man vågar öppna upp och säga vad man känner. Och att man blir lyssnad på och får stöd, säger Josefin Rehn.

Texten handlar om att vända rädslan som finns inom oss - till att istället känna hopp. Jag tycker att det är viktigt att man vågar öppna upp och säga vad man känner.

Med stöd från folkbildningsorganisationen #vimåsteprata har Josefin Rehn på Medis 5 fått möjlighet att utveckla den egna låten ”Riv ner väggen”. Det resulterade i en studioinspelning av låten och skapandet av en tillhörande musikvideo.

Josefin genomförde också en avslutande konsert på Medborgarhusets trapp där hon framförde den egenskrivna låten. Med sig hade hon tre inbjudna kollegor som framförde egna sånger och dikter. Alla med en stark demokratisk koppling. Det övergripande budskapet handlade om kulturens demokratiska betydelse för vår existentiella hälsa.

Se musikvideon till "Riv ner väggen"

Text: Josefin Rehn Musik: Jakob Sköldung Video: Peter Karppinen