"Jag är inte död" – författarsamtal med Erik Engelv

12 december, 2022
  • Livsfrågor

Sensus och Svenska kyrkan har tillsammans arrangerat ett välbesökt författarsamtal i Karlstad, med Erik Engelv som har skrivit boken "Jag är inte död".

Boken skildrar Eriks Engelvs väg från uppväxten som medlem i Jehovas vittnen till ett liv utanför församlingen, med allt vad detta har inneburit för honom. Eriks historia har inspirerat till en av karaktärerna i Jonas Gardells bok ”Torka inga tårar utan handskar”.

I sin egen bok ”Jag är inte död” berättar han om sitt eget liv, en berättelse som inte lämnar någon oberörd. Erik Engelv och Svenska kyrkans Hans Qvarnström pratade utifrån boken och det blev ett engagerande samtal med mycket humor och värme.

Arrangemanget ägde rum i Norrstrandskyrkan i Karlstad vid en av de återkommande träffpunkter som Norrstrandskyrkan haft under flera år och som kallas Under regnbågen. Dessa träffar utgör ett forum för frågor kring HBTQI och läggs ofta i anslutning till månatliga Regnbågsmässor.

Vid detta tillfälle kom ett femtiotal personer och många engagerade frågor ställdes. Den varma stämningen i samtalet smittade av sig och många uttryckte glädje över att få möta en person som gått och går igenom en process som många andra människor gör.